09 februari 2007

Heja Höök

Efter två avsnitt av Svt:s nya polisdrama Höök måste jag säga att den är en positiv överraskning. Med en bra mix mellan kriminalitet och vardagsproblematik. Att det är en kvinnlig huvudperson samt att den dessutom utspelas i norra Sverige, lyfter serien ytterligare. Man är ju ganska trött på losergubbar med polisleg som hasar fram i Ystad, Göteborg och Stockholm och tycker synd om sig själva. Visas på tisdagar - och dessutom i repris dagen efter i Svt24. Bra idé där.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte samma märkliga sak som nämndes ang Brandvägg - ingen pratar Luleå-Norrländska? Lite olika dialekter härochdär men inte en enda av huvudpersonerna verkar vara från bygden vilket är konstigt? Tråkigt (norrländska) stereotyper i birollerna f.ö. som tex jägaren i första avsnittet. Trevliga miljöer dock.

Konfekt sa...

Håller med dig om att det tycks vara ovanligt många stockholmare även i norra Sverige. Och visst finns det även andra små missar i Höök, men på det hela taget är det bra och underhållande. Tycker jag. Vi får se om alla avsnitt håller.