24 augusti 2007

Nikki klockan sex

Han är inte bara ett musikaliskt geni. Nikki Sixx är snarare ett geni i största allmänhet. Förutom att han ligger bakom stora delar av Mötley Crüe-konceptet, har han skrivit låtar åt andra band (bland annat Saliva), turnerat och lirat in en utmärkt platta med Brides of Destruction samt skapat en egen klädkollektion (Royal Underground) tillsammans med Kelly Gray. I september kommer hans självbiografiska bok Heroine Diaries och samtidigt släpps ett soundtrack - till boken - med hans nya band Sixx AM. Första singeln - Life is Beautiful - är inte helt oväntat kanon. Bara så ni vet.

3 kommentarer:

Linsa sa...

Håller med, håller med! (även om jag kanske tycker att han inte bara är veckans, utan kanske årets hjälte). Det känns som att det är hög tid att alla de som haft ett omotiverat stort intresse för den väsentligt mindre intressante Tommy Lee, vaknar upp inser Nikki Sixx briljans. Låt oss hoppas att Heroin Diaries väcker massorna....Pray For me på soundtracket är dessutom fullständigt kanon!

Konfekt sa...

Hej Linsa
Håller med om att Tommy Lee får för mycket uppmärksamhet - för fel saker. För han ÄR verkligen en otroligt duktig rocktrummis, men han är mest känd för helt andra saker. Och hans bok, Tommyland, var en grym besvikelse. Hur har du lyckats höra Pray for me? Går den att ladda ner?

Linsa sa...

Pray for me finns på myspace-sidan (heroindiaries)
Sedan finns flera andra låtar på youtube. Sök på Sixx Am.
Nu väntar man bara otåligt på boken vars utgivning skjuts upp hela tiden.../L